Karlskrona HK, laget som nu tappar sponsorstöd, firar här efter ett mål. Foto Oscar Anderberg/Sveriges Radio Blekinge
Karlskrona

Karlskrona HK mister sponsormiljoner

"Det innebär en förändring för oss"
1:34 min

Karlskrona hockeyklubb kommer att tappa en av sina största sponsorer. Storföretagaren Mikael Fahlander anser att han blivit illa behandlad av klubben och drar nu tillbaka sitt ekonomiska stöd till föreningen.

Företagaren Mikael Fahlander har valt att satsa ekonomiskt i ett antal klubbar.

Sedan en tid tillbaka har Karlskrona hockeyklubb varit en av föreningarna som fått sitt bankkonto fyllt med sponsorpengar från företag som kontrolleras av Mikael Fahlander.

Motarbetad
Efter en rad händelser, som enligt Mikael Fahlander har skadat klubben, så väljer han nu att avsluta sitt engagemang i föreningen.

– Det finns personer i nyckelpositioner i KHK som inte jobbar för klubbens bästa utan istället bara förstör, säger Mikael Fahlander.

Sjusiffriga belopp
Genom företagen ADD Finans och RCC uppger Mikael Fahlander att han har skjutit till sjusiffriga belopp.

– Jag har hjälpt föreningen på olika sätt och lagt in väldigt mycket pengar, men nu har vi uppenbarligen så olika syn på saker och ting att det får vara nog, säger han.

Står inte och faller
För Karlskrona hockeyklubb kommer beskedet att en av klubbens främsta sponsorer hoppar av plötsligt och oväntat.

– Jag är förvånad att Mikael Fahlander för den här diskussionen i media istället för med oss, men oavsett det så är Karlskrona hockeyklubb inte en förening som är beroende av en enskild sponsor, säger Mats Johansson, ordförande i Karlskrona hockeyklubb.

Avtalen löper ut 2012
Efter nästa säsong så löper de kontrakt som finns mellan Mikael Fahlander och Karlskrona HK ut och någon förlängning kommer inte att bli aktuell.

– Jag vill ha någonting tillbaka när jag satsar pengar, men hos Karlskrona HK har jag bara blivit dåligt behandlad, säger Mikael Fahlander.

Satsar mot allsvenskan
Karlskrona hockeyklubb spelar just nu i division I men har en uttalad ambition att nå landets näst högsta serie, allsvenskan, inom ett par säsonger.

– Vi jobbar med de företag som tror på oss i vår satsning och uppenbarligen vill inte Mikael Fahlander vara med på den här resan längre, säger Mats Johansson.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".