1 av 3
Bates Battaglia under sin tid i NHL-laget Carolina Hurricanes. Foto: Scanpix.
2 av 3
Bates Battaglia på väg ut på isen för sin första träning med KHK. Foto: Henrik Olsson, SR Blekinge
3 av 3
Supportern Carola Karlsson tror att det kommer att gå bra för Battaglia. Foto:Henrik Olsson, SR Blekinge
Karlskrona

Battaglia: "Hockey är som att cykla"

Battaglia: ”Jag är lite tung i benen efter resan”
1:37 min

I eftermiddag gjorde han sin första träning med Karlskrona hockeyklubb. Den 35-årige tidigare stjärnforwarden från NHL-klubbar som Toronto Maple Leafs och Colorado Avalanche - nämligen Jonathan Bates Battaglia.

– Jag kände mig lite tung i benen på isen. Men det beror på den långa resan. Jag ska nog snart vara i god matchform, säger han.

Omkring 250 supportrar hade letat sig till ishallen i Karlskrona för att se den nye transatlanten.

– Det ska bil spännande att se honom på isen. Han har ju verkligen meriter med sig i bagaget, sa KHK-supportern Carola Karlsson innan träningen. 

Tunga NHL-meriter
Han är utan tvekan länets mest meriterade värvning någonsin. Förutom 15 matcher i VM för USA har han gjort 580 NHL-matcher. Battaglia har spelat med både Mats Sundin och Peter "Foppa" Forsberg.

– Det är fantastiska killar båda två. Man kan lära sig väldigt mycket av att spela med dem, säger han.

Mycket pengar
Battaglia har kostat en jättesumma, klubben vill inte säga exakt hur mycket. Men trots alla meriter är han ett osäkert kort. De senaste tre åren har han spelat få matcher. Det senaste året har han tränat med sin bror på andra sidan Atlanten för att få upp konditionen.

- Att spela hockey är som att cykla. Håller man sig bara i god form är det inga problem. Men det klart att jag har saknat att spela med ett lag, säger han.

Derby
Battaglia spelar sin första match på söndag i ett derby mot ärkerivalen Olofström.

- Han har mycket att leva upp till. Och vi får nog ge honom lite tid att bli varm i kläderna, säger supportern Carola Karlsson. 


Henrik Olsson
henrik.olsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".