På söndag är det derby mellan KHK och OIK i Karlskrona. Foto: Björn Karlsson och Oscar Anderberg/Sveriges radio.
Karlskrona/Olofström

Mats Lusth: "Jag kommer direkt till match"

De har mötts förut, Karlskrona Hockeyklubb och Olofströms Ishockeyklubb, men i mötet på söndag är det ny stjärnglans över båda lagen.

I Karlskrona gör före detta NHL-stjärnan Bates Battagliga sin första match för sin nya klubb. I Olofström är flerfaldige svenska mästaren Mats Lusth ny tränare. Men han kommer inte hinna med någon träning med laget innan matchen på söndag.

– Det är lite speciellt. Men det känns bra, det känns laddat och jag vet att i Karlskrona kommer det att vara fullsatt. Det kommer att bli kul, säger Mats Lusth.

Press
Bates Battagliga har hunnit med tre träningar med KHK och har enligt KHK:s tränare, Tomas Kempe, kommit in bra i laget. Det har varit en del uppståndelse kring Battaglia under veckan, men pressen inför matchen är inte större än vanligt.

– Den enda pressen han ska ha är att man ska jobba hårt och spela för laget. Sen får man se vad det bär hän vad det gäller poäng annat. Det viktiga är att laget presterar och vinner, säger Tomas Kempe.

Tippat resultat
Båda tränarna är överrens om att det är en rolig match att vänta på söndag. Men som väntat är de inte överrens när de tippar slutresultatet.

– Jag har en känsla att det kommer att sluta 2-2 och sen vinner vi med 3-2 efter straffar, säger Mats Lusth.

– Jag tror vi vinner med 3-1 ordinarie tid, säger Tomas Kempe.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".