Karlshamnsbudget i balans

Karlshamns kommun klarar att lägga en budget för 2005 som är i ekonomisk balans.

Koalitionspartierna; socialdemokraterna, folkpartiet och kristdemokraterna presenterade budgetförslaget på tisdagseftermiddagen.

- Vi tycker att det är en stark budget därför att vi kan peka på en del satsningar samtidigt som vi håller ordning på ekonomin, säger Sven-Åke Svensson, socialdemokratiskt kommunalråd i Karlshamn.

Satsningarna består i ett tillskott till de olika nämnderna på 10,4 miljoner kronor dessutom kommer 60 miljoner kronor satsas på investeringar för att förbättra lokaler inom barn- skola och omsorg.

I budgetförslaget finns också en beredskap för ökade näringslivssatsningar.

I början av 2003 drev koalitionen igenom en skattehöjning i Karlshamn på 75 öre och vid det tillfället uttalades en tydlig målsättning från de tre partierna att skattesatsen skulle återställas under den här mandatperioden.

Nu är tveksamheten stor inom partierna om den målsättningen håller.

Rolf Tholén är gruppledare för folkpartiet.

- Vi får ta ställning till det längre fram, men för närvarande ser det inte speciellt ljust ut. Det var ju svårt för oss då att kunna se att vi skulle få ett så pass mycket sämre skatteutfall och vi får se hur det blir framöver. Det är en målsättning att återställa skattesatsen och inget löfte, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".