Barnen fick ta de första skridskotagen på den nya bandybanan. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.
Ronneby

Efter 66 års väntan är isbanan i Ronneby klar

Idag smyginvigdes nya isarenan i Ronneby och glädjen var stor när skridskosugna kommuninvånare fick inta isen. Första förslaget om en utomhusisbana i Ronneby kom redan på fyrtiotalet och idag är den alltså verklighet.
– Idag är verkligen en kanondag, säger bandyentusiasten Bengt-Göran Gadd.

Två av alla issugna ungdomar som fanns på plats för att åka på den blankslipade isen var killarna Balder och Gustav och de tycker båda att det är jättebra att isbanan nu är klar.

– Nu kommer jag nog nästan vara här varje dag. Man får vara ute i friska luften och slipper åka bil så långt.

Även ordförande i fritids- och kulturnämnden fanns på plats, Nils-Ingemar Thorell (fp), och han tycker det känns jättebra att idag kunna öppna upp isen för allmänheten.

– Den officiella invigningen är egentligen i februari men vi smygstartar idag. Den här isen innebär mycket för friluftslivet och det finns inget liknande i hela södra Sverige. Jag är övertygad om att väldigt många människor kommer köra hit för att åka skridskor, säger Nils-Ingmar Thorell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista