KARLSKRONA

Frostigt i rätten när tvist om trisslott togs upp

1:45 min

Ord fortsätter att stå mot ord i den infekterade trisslottstvisten om tre miljoner kronor mellan en mamma och hennes dotter. I dag möttes mamman och dottern i tingsrätten och datum för rättegång bestämdes. Samtidigt menar båda parter att de kan tänka sig en lösning utanför rättssalen.

– Ja, vi är öppna för det. För hela situationen är ju mycket beklaglig med mor och dotter, det främjar ju inte den framtida kontakten, säger mammans advokat Björn Lindmar.

Frostig stämning
Stämningen i tingsrätten var i dag frostig, mamman och dottern hälsade inte på varandra. Mammans advokat Björn Lindmar säger att man är öppen för att försöka lösa tvisten via en förlikning.

Dotterns advokat Eric Widner säger i sin tur att man inte stänger några dörrar och att alla vill se en lösning. Men huruvida den lösningen skulle kunna handla om att till exempel dela på vinsten vill ingen av dem gå in på närmare i nuläget.

Mamman ville inte skrapa i tv
Mamman hävdar att det var hon som köpte vinstlotten, men att hon inte ville vara med och skrapa i TV-rutan. För att hennes bostadsbidrag inte heller skulle påverkas kom hon och hennes dotter överens om att dottern skulle vara den som utåt sett tog emot vinsten men att mamman skulle få pengarna. Dottern skrapade då fram 10 000 kronor i månaden i 25 år.

Dotterns namn står på lotten
Dottern hävdar dock att mamman ljuger och att berättelsen är påhittad. Hon menar att det var hon själv som köpte lotten och att hennes namn också står på lotten.

Håller fast vid sina versioner
När de i dag möttes i tingsrätten höll de båda fast vid sin version och rättegång ska hållas i april eller maj. Dotterns advokat Eric Widner menar att det kom fram en del intressanta uppgifter under den muntliga förberedelsen, hur han ska använda dem vill han inte gå in på.

"Vi har mycket bra bevisning"
Nu har mammans advokat Björn Lindmar fram till slutet av januari på sig att skicka in bevisning:

– Vi har ganska, eller mycket bra, muntlig bevisning om vad som har sagts och uttalats mellan parterna i tiden både före och efter själva tv-skrapet, säger han.

Liselotte Olsson
liselotte.olsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista