Olofström

Olofströms politiker får mediaträning i fickformat

5:55 min

En liten lathund för hur man pratar med journalister - det var vad kommunfullmäktiges ledamöter i Olofström fick på senaste sammanträdet. Men kommunalrådet Margaretha Olsson (S) har redan förlagt den lilla hjälpredan.

När Morgonen i P4 Blekinge ringer upp Margaretha Olsson, svarar hon ärligt att hon inte riktigt minns råden på det lilla visitkortet om hur man ska förhålla sig i samtalet med journalister. 

– Jag noterade att det låg där och läste igenom men nu vet jag inte var jag har det.

Ljug aldrig - säg aldrig nej
De råd som gavs var enligt Sydöstran att alltid hålla sig till fakta, aldrig ljuga för en journalist, aldrig svara nej på en fråga och aldrig låta sig stressas av journalisten.  

– Generellt kan man väl säga att det är väldigt viktigt att vi som representerar kommunen gör det på ett korrekt sätt, säger Margaretha Olsson.

Hon köper många av råden men på den raka frågan om hon skulle kunna tänka sig att byta partiblock blir det tydligt att hon inte ställer upp på alla.  

En gång röd...
– Nej nej, nej nej nej nej nej, absolut inte! Där kom du med ett alldeles orealistiskt påstående och då måste jag svara nej, säger hon.

Om någon av de andra fullmäktigeledamöterna haft nytta av det lilla försöket till medieträning ännu vet Margaretha Olsson inte.

– Det viktiga i detta är väl, håll dig till fakta och tala alltid sanning, säger hon.