Delar av Karlskronabandet Vapenbröder i studion. Sångaren Rasmus Degerskär, Oskar Brorsson percussion och gitarristen Sebastian Olsson LundhFoto:Annelie Lundin/Sveriges Radio.
Karlskrona

Nu släpper Vapenbröder sitt debutalbum

1:34 min

De har beskrivits som det stora musikaliska hoppet i Blekinge. Nu kommer Karlskronabandet Vapenbröders debutalbum.

Vapenbröders Gangsterland är den singel som ska öppna dörrarna för en bredare publik.

Bland hästarna
Debutalbumet växte fram, tog form och spelades in i slutet av förra året i en lantlig muiljö i Skåne med arbetshästar som närmsta grannar.

– Det var en prövande upplevelse. Vi var åtta man i bandet som satt i en studion ute på landet med djur som enda sällskap, säger Rasmus Degerskär, sångare i bandet.

Öppet skapande
Bandmedlemmarna har varit öppna i sitt musikskapande och även nu när debutalbumet är färdigt så har de svårt att placera sin musik i en speciell genre.

– Vi har alltid sagt att vi inte har något sound. Jag tycker att det är en fördel att vi går våra egna vägar, säger Rasmus Degerskär.

Heta ifjol
Vapenbröder slog igenom stort ifjol och blev snabbt ett av de hetaste banden i länet.

– Vi har inte tänkt så mycket på det nu när vi gjort plattan. Vi hoppas att många kommer att gilla det vi nu ger ifrån oss, säger Rasmus Degerskär.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista