Hästös nya elitseriespelare Johan Brännberg här till höger i bild under en elitseriematch med sitt tidigare lag Redbergslid. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.
Handboll

Hästö IF värvar elitseriespelaren Johan Brännberg

Hästö IF, som har tappat mark i handbollsallsvenskan, förstärker nu laget inför resten av säsongen. Idag blev det klart att H 43:s Johan Brännberg spelar i Hästö.

Elitseriespelaren Johan Brännberg har varit en tongivande spelare i H 43 under de säsonger han spelat för föreningen, men nu väljer han att lämna klubben.

Strul i H 43 gav Hästö chansen
Elitserieklubben H 43 har under den här säsongen haft stora problem och inte klarat av att betala löner i rätt tid till sina spelare och detta har medfört att flera spelare nu flyr klubben.

– Vi fick en öppning tack vare detta och nu blir det spännande att se hur det här blir, säger Christer Sandström, sportsligt ansvarig i Hästö IF.

Spelklar direkt
24-årige Johan Brännström slog igenom i Redbergslids IK och efter att sedan varit stor stjärna i Jönköpingslaget Hallby IF, så klev han 2009 över till elitserielaget H 43.

– Han är en spelare som vi kan använda på flera positioner på nio meter och jag tror han kommer att bli en bra spelfördelare hos oss, säger Christer Sandström.

Stor satsning
Det kostar föreningen en hel del pengar att plocka över Johan Brännström, men enligt klubbledningen är det viktigt att få in spelare nu som kan vända trenden.

– Vi måste agera. Gör vi inget nu så kan det bli en jobbig vår, säger Christer Sandström.

Fortsättning för Boberg
Filip Boberg lånades under EM-slutspelet och det kan bli en fortsättning i klubben för spelaren från IFK Kristianstad.

– Jag ska ha ett samtal med Filip om framtiden och därefter meddelar vi ett beslut, säger Christer Sandström.

Presentation i eftermiddag
Klockan 15.30 i Karlskrona idrottshall kommer Hästös senaste nyförvärv att presenteras.

– Vi kommer att presentera Johan och så ska vi inkvartera honom på ett hotell så att han får en bra uppladdning inför helgens match mot Warta, säger Christer Sandström.

Dålig trend
Hästö har halkat långt ner i tabellen efter en rad matcher utan poäng och helgens möte mot Warta i Göteborg är oerhört viktigt.

– Vi är väldigt glada att det nu blir en match där Johan kan spela, säger Christer Sandström.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

KANON Hästö | läsarkommentar

Äntligen en riktig satsning från Hästö! Kommer ihåg Brännberg från Hallby, förutom en jäkligt duktig handbollsspelare så var han en kämpe som drog med sig HAllby. 

Nu kan du följa P4 Blekinges sport på Facebook. 

#link=302978#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista