Bengt Löfgren är förtvivlad över att Lyckeby GoIF som han följt i snart 70 år kan komma att försvinna. Foto: Fredrik Persson/Sveriges Radio.
Karlskrona

Om samgåendet: "Det är ren och skär chock"

1:39 min

Planerna på en sammanslagning mellan Karlskrona AIF och Lyckeby GoIF möts inte enbart av positiva reaktioner. Bland de som följt Lyckeby GoIF under drygt 60 år är det planerade samgåendet smärtsamt.

I måndags presenterade Karlskrona AIF och Lyckeby GoIF planerna på ett samgående, vilket innebär att föreningarna upphör 2013 och en ny klubb bildas.

Mötte beskedet med tårar
Lyckeby GoIF bildades 1925 och bland de personer som följt klubben under väldigt många år märks en förtvivlan.

– Jag hörde det första gången på byn i lördags och jag började fråta när det gick upp för mig vad det skulle innebära, säger Bengt Löfgren, som följt klubben i snart 70 år.

Klubben i hans hjärta
Redan i tidig ålder blev Lyckeby GoIF det som blev viktigt i Bengt Löfgrens liv.

– Jag var väldigt ung, men blev irriterad när familjen skulle ut med båten och jag visste att jag skulle missa stora delar av matchen som då började 13.30, säger Bengt Löfgren.

Olika funktioner
Bengt Löfgren har följt Lyckeby GoIF under många år och han har också haft flera förtroendeuppdrag inom föreningen.

– Det sitter här. Det sitter här i hjärtat. Över 60 år går inte att ta bort utan det finns här inne, säger Bengt Löfgren och lägger sin hand över sitt hjärta.

Klubbarnas samgående
Det är för att kunna nå eliten som Lyckeby GoIF och Karlskrona AIF nu vill skapa ett lag i kommunen, där ambitionen är tydlig att nå elitfotbollen.

– Jag har inget emot att det satsas, men det här kunde gjorts på ett helt annat sätt. Man behöver ju inte lägga ner föreningen utan det hade ju fungerat med spelarutbyten mellan klubbarna, säger Bengt Löfgren.

Årsmötet bestämmer
Den 28 februari blir en viktig dag. Denna dag håller såväl Lyckeby GoIF som Karlskrona AIF årsmöte och då ska medlemmarna rösta ja eller nej till en ny förening.

– Blir det så att vårt årsmöte röstar för att klubben ska gå ihop med Kaif och Lyckeby GoIF ska försvinna så kommer jag aldrig att sätta min fot på Lyckåvallen igen, säger Bengt Löfgren.

Fredrik Persson

fredrik.persson@
sverigesradio.se

0455-366882 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista