Vård för utsatta i Olofström tas bort

REPA-teamet i Olofström, som är specialiserade på vård i livets slutskede och rehabilitering, tas bort nästa år. Det bestämde en enig socialnämnd på onsdagskvällen.

I tre år har Olofströmsborna haft tillgång till ett mycket uppskattat specialteam som skött rehabeliteringen av äldre som exempelvis drabbats av hjärnblödning, och som också har vårdat människor i livets slutskede i deras hem.

Enligt nämndens ordförande Anders Wassbäck (v) har beslutet om att ta bort teamet tagits för att landstinget inte längre bidrar med pengar till projektet.

Både personal och anhöriga är mycket oroliga för vad som händer när REPA-teamet försvinner. Men Anders Wassbäck menar att detta inte är nån dramatisk förändring.

Hur rehabiliteringen kommer att förändras visar sig när kommunen och landstinget kommer överens om och hur de ska fortsätta samarbeta.

När det gäller vård i livets slutskede är det tänkt att de sex personer som nu arbetar i vårdgruppen ska få ägna sig åt den vården när det behövs, men de ska gå tillbaka till sina gamla tjänster inom hemtjänsten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".