Socialnämdsordförande anklagas för lögn

Det socialdemokratiska landstingsrådet Marie Sällström är kritsik till att socialnämnden i Olofström beslutat att lägga ner det så kallade repa-teamet, som jobbar med rehabilitering och vård i livets slutskede.

Hon är också mycket upprörd över att socialnämndens ordförande, vänsterpartisten Anders Wassbäck, har sagt att landstinget inte längre bidrar med pengar till projketet. Det är en ren lögn, hävdar Marie Sällström:

- Vi var redan i juni överens om att vi är beredda från landstingets sida att stå för 50 procent av kostnaderna, säger hon.

Hon tror inte alls att det hela rör sig om ett missförstånd.

- Anders Wassbäck var ju med vid det tillfället när vi kom överens, och har han gjort en annan prioritering så ska han stå för det, säger hon.

Marie Sällström hävdar alltså att det inte är sant och är upprörd över att socialnämnden valde att skrota repa-teamet utan att säga nåt till landstinget.

- Det förvånar mig att man tar det beslutet ensidigt utan att föra en dialog med landstinget eftersom vi faktiskt har drivit den här verksamheten ihop, säger hon.

Anders Wassbäck säger till Sveriges Radio Blekinge att han för närvarande inte vill kommentera kritiken.

Han säger att han vill sätta sig in i situationen när han kommer tillbaka från den resa han för närvarande befinner sig på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".