Oklart vem som tränar Mjällby nästa år

Det råder fortsatt ovisshet kring tränarfrågan i fotbollsklubben Mjällby AIF, som den här säsongen tog steget upp i superettan - landets näst högsta serie.

Nuvarande tränaren Sören Cratz kontrakt löper ut vid månadsskiftet och parterna är ännu inte överens om en fortsättning nästa år.

– Jag är givetvis intresserad, men jag söker utmaningar och därför måste min målsättning inför nästa år stämma överens med den föreningen har. Jag tycker att det finns förutsättningar för att Mjällby AIF ska kunna vara ett av topplagen i superettan nästa säsong, säger Sören Cratz.

Sören Cratz har tränat Mjällby AIF i två säsonger och hans kontrakt löper ut 30 november.

Klubbens ambition är att behålla sin nuvarande tränare och ett kontraktsförslag gällande nästa år har presenterats.

Men trots ett par möten mellan parterna den senaste tiden är inte någon överenskommelse nådd.

– Jag funderar över det kontraktsförslag som klubben presenterat och jag har ännu inte bestämt mig. Jag har dock lovat att lämna besked inom kort, säger Sören Cratz.

Klart i nuläget är att Thomas Andersson, som de två senaste säsongerna varit assisterande tränare, blir kvar i klubben och att mittfältaren Daniel Nicklasson lämnar för spel i seriekonkurrenten Gais.

Den 15 november öppnar det månadslånga transferfönstret för spelarövergångar och då planerar Mjällby AIF att inleda sitt arbete med att rekrytera nya spelare inför nästa säsong.

Seriespelet i superettan inleds i april nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista