1 av 3
24 lotter ska skrapas i Påsk hos familjen Lindkvist i Nättraby. Foto: Helena Gustafsson/Sveriges Radio.
2 av 3
Vinnaren Johan Lindkvist med frun Annette och dottern Vilma skrapar den första lotten. Foto: Helena Gustafsson/Sveriges Radio.
3 av 3
Fjärde skrapade lotten var vinst, 25 kronor htittills. Foto: Helena Gustafsson/Sveriges Radio.
Nättraby

Rekordvinsten direkt till dörren

5:48 min

I morse fick Johan Lindkvist från Nättraby 24 trisslotter levererade direkt hem till dörren. Igår tog han hem rekordvinsten i tävlingen Ljudgåtan i P4 Blekinges morgonprogram.

Morgonens tävling Ljudgåtan visade sig vara en svår nöt att knäcka den här gången. 213 gissningar och 24 dagar tog det innan Johan Lindkvist från Nättraby ringde in det rätta svaret - justitieminister.

Omtyckt följetong
– Man kan inte undgå att lyssna på det här på morgonen, det har blivit som en följetong, säger Johan som brukar lyssna i bilen på väg in till jobbet.

Att stå med 24 trisslotter i sin hand är inget man gör varje dag men familjen har beslutat sig för att dra ut på spänningen över påsk.

Drar ut på det
– Ju längre man har dem desto längre har man ju chans att vinna. Så jag tror vi drar ut på det lite, man vet ju inte vad som döljer sig där, säger han.

Precis som många andra drömmer de om storvinsten som kanske kan ta familjen på en lång resa någonstans.

– Vi ska skicka ett vykort om det går bra, säger Johan och skrattar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista