Karlskrona

Nedräkningen till Badminton-EM har börjat

1:31 min

Om en och en halv vecka riktas hela Europas blickar mot Blekinge, när Badminton-EM spelas i Karlskrona. 300 badminton-spelare i världsklass gör upp om prestigefyllda titlar.

– Det går åt 250 volontärer. Det är ungefär som att starta ett företag med 250 anställda och lägga ner det efter en vecka. Och inget får gå fel, säger Bengt Johansson som är projektledare för hela Badminton-EM.

Gymnasieungdomar
Det är gymnasieungdomar som ska vara volontärer. Just nu drillas de i allt från att sätta ihop invigningsprogram till att lära sig badmintonregler och hur det går till att vara linjedomare.

10 000-tals besökare
EM spelas på Telenor Arena Karlskrona. Det väntas över 300 badmintonspelare från 50 länder till turneringen. Beräknad publik är 10 000-15 000 och dessutom kommer det att hållas seminarier kring EM som lockar ytterligare ett 1000-tal deltagare.

Projektledaren Bengt Johansson hoppas att badminton-EM ska bli en fullträff för Karlskrona både på och utanför badmintonplanen.

– Det är mycket folk i stan den veckan. Och förhoppningsvis ska de göra av med mycket pengar så att våra företag tjänar på att det kommer hit folk, säger Bengt Johansson.

Henrik Olsson
henrik.olsson@sr.se 

Frank Luthardt
frank.luthardt@sr.se