Ishockey

OIK tog inte chansen - Krif avslutade med seger

0:37 min

Olofström hade chansen att knipa en viktig tredje plats i kvalserien till hockeyallsvenskan och därmed ha en chans att spela i allsvenskan nästa säsong, då allsvenska Borås dras med ekonomiska problem.

Trots över 50 skott på mål i derbyt mot Kallinge/Ronnebys mål var det Krif som vann dramatiken efter avgörande på straffar.

Olofström sköt och sköt mot Henrik Lundberg i Kallinge/Ronnebys mål. Men trots mängder av chanser så storspelade Lundberg i målet och Krif kunde istället visa god effektivitet genom att göra två mål i powerplay och ett i boxplay.

Krif ökade
Bägge lagen följdes åt i målprotokollet, men när Krif ökade på till ledning, 2-4 i början av den tredje perioden, vädrade Krif-supportrarna segervittring.

Men Olofström kom ikapp, skapade hårt tryck under större delen av den tredje perioden och kunde komma tillbaka till 4-4.

Förlängningen blev mållös och på straffarna var det bara Krifs Stefan Söder som lyckades göra mål och fixa Kallinge/Ronnebys första seger i kvalserien.

I hemmalaget Olofström var Thomas Fahlqvist en viktig spelare för kvällen och i Kallinge/Ronneby slet Linus Bladström hårt och noterades för ett mål och två assist.

Olofström tappar tredjeplatsen
I och med förlusten tappar Olofström tredjeplatsen till Asplöven, som nu kan, om Borås tappar sin elitlicens, bli inbjudna till Allsvenskan.

För Olofström och Kallinge/Ronneby blir det spel i division ett nästa säsong tillsammans med Mörrum.

Målen OIK: Thomas Svärdström, Thomas Fahlqvist, Joakim Sydegård, Daniel Pettersson

Målen Kallinge/Ronneby: Daniel Olsson-Trkulja, Morgan Hassel, Linus Bladström, Victor Wahlqvist, Stefan Söder (avgörande straff)