1 av 2
Det går att göra glass med vilken smak som helst, menar Joakim Bengtsson. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
2 av 2
Mango- och baconglass. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
Karlskrona

Joakim tillverkar glass med baconsmak

Joakim Bengtsson ville utöka sitt restaurangkoncept med egentillverkad glass och bestämde sig för att åka till det han själv kallar "glassens Mecka". Nämligen Italien.
– Vill man lära sig på riktigt så gäller det att leta upp proffsen, säger Joakim.

Glass, eller gelato som det heter på italienska, är väl något de allra flesta gillar och Joakim Bengtsson är inget undantag. När Rebecka besöker honom i glassfabriken så är det smaken Äppeldröm som står på menyn.

En viktig ingrediens är så klart äpplen, berättar Joakim.

– Just de här äpplena är plockade alldeles i närheten och det är naturliga råvaror som gäller om glassen ska bli god.

På frågan om vilken smak som är hans egen favorit så blir svaret lite annorlunda:

– Glass smaksatt med mango och kanderad bacon kan låta väldigt konstigt, men det smakar faktiskt väldigt gott.

En inte helt oväntad sidoeffekt av att tillverka glass, är så klart att man gärna smakar lite extra.

– Efter bara några månader så har jag faktiskt gått upp flera kilo, så vi får väl se var det slutar, säger Joakim Bengtsson och skrattar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".