Karlskrona

Pizzans framgång ett litet mysterium för ansvariga

1:14 min

Att bara runt hälften av gymnasieeleverna äter skolmaten är ett problem, men samtidigt något av ett mysterium för de ansvariga. Nu planerar man att hitta lösningen med hjälp av en enkät.

För Eva Wrobel som är kommunens kostchef är det ingen nyhet att runt hälften av gymnasieeleverna inte äter på skolan och många av klagomålen känner hon också igen.

– Så var det också när jag gick i skolan, ibland gillas maten, ibland gillas den inte alls.

Går till pizzerian
Av runt 2 100 elever är det alltså bara drygt hälften som äter av skolmaten som serveras. Var de övriga äter finns det inget tydligt svar på men på pizzerian som ligger rakt över gatan intygar man - när det är rast kommer eleverna!

Fortsätter man gatan fram förbi pizzerian kommer man till just Eva Wrobels kontor där hon och hennes kollegor gärna skulle vilja veta mer om varför skolmaten inte lockar fler.

Vill veta varför
Därför ska man nu skicka ut en enkät till bland annat gymnasieeleverna för att få veta vad de egentligen tycker om maten.

– Jag hoppas på många svar, men jag vågar inte gissa hur många av eleverna som efter enkäten kommer att välja skolmaten istället för att äta ute, säger Eva Wrobel.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se