Karlskrona

Flottan infrånsprungna - kvar i division 2

Efter förlust i tredje och avgörande kvalmatchen mot Helsingborg till damernas divsion 1 står det klart att Flottan spelar handboll i divison 2 nästa säsong. Slutresultat skrevs till 19-28 efter att gästerna sprungit ifrån i målprotokollet i slutet av matchen.

Efter att lagen tidigare slagit varandra på bortaplan varsin gång var det nu Flottan som i kraft av divison 1 lag den gångna säsongen fick avgörande kvalmatch på hemmaplan. Det märktes från start att matchen betyde mycket, hela Flottans spelarbänk började direkt klappa ut motståndarna Helsingborg i deras första anfall.

Trots att motivation var på topp hade Flottan redan från början svårt att göra mål. Den enda enda som gjorde mål till en början var Mika Thorsson som stod för de tre första målen för Flottans del men efter det stimmet i början hade även Mika svårt att göra mål.

Lyckligtvis för Flottan hade inte gästande Helsingborg heller så lätt att göra mål. Flottan spelade bra försvarsspel och Amanda Pettersson svarde för en bra insats i målet. Följdaktligen skrevs paussiffrorna till blygsamma 8-12.

I andra halvlek fortsatte Amanda Pettersson spela bra i målet och efter två snabba kontringsmål och ett mål till av Mika Thorsson så låg Flottan bara under med två mål. Då begärde Helsingborg time out och efter det tog man över taktpinnen igen och kunde tillslut hyfsat komfortabelt vinna matchen. 

Givetvis var besvikelsen stor efter matchen. Den klassiska "Hur känns det?"-frågan var kanske inte var riktigt på sin plats fick en klumpig reporter erfara.

– Man får säga, det är en dum fråga, det känns ju såklart inte bra replikerar Mika Thorsson.

Martin Andersson

martin.m.andersson@sr.se