Kim Håkansson, ordförande för Carlskrona Jiujitsuklubb Fuji är orolig för vad som händer om föreningsbidraget dröjer för länge. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.
Karlskrona

"Ren katastrof om bidraget dröjer till efter sommaren"

Det kan bli problem för flera Karlskronaföreningar om utbetalningen av de kommunala föreningsbidragen dröjer till efter sommaren. Många föreningar är oroliga, bland andra Kim Håkansson som är ordförande för Carlskrona Jiujitsuklubb Fuji.

Utbetalningarna har stoppats i avvaktan på besked om hur mycket pengar idrotts- och fritidsnämnden behöver spara i år.

– Vi väntar ju på bidraget för vi har inte mycket pengar i kassan. Blir det för sent, till efter sommaren är det ren katsatrof. Vi har väl pengar kvar så vi klarar oss ytterligare någon månad men inte mer än så, säger Kim Håkansson som är ordförande för Carlskrona Jiujitsuklubb Fuji.

Betalar halva hyran
Föreningsbidraget bekostar Jiujitsuklubbens halva lokalhyra och utöver det får de aktivitetsbidrag.

Bidraget brukar betalas ut nu på våren men i år är det osäkert när det kommer och är det någon förening som har kris får de höra av sig, säger Björn Gustavsson (MP) ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Osäkert sparbeting
Men innan det kommer att betalas ut några pengar måste nämnden veta hur mycket de tvingas spara in i år.

– Det är för att vi ska säkerställa att vi har resurser om något skulle hända, säger Björn Gustavsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".