Världens minsta rondell i Olofström? Foto: Från "Det gamla Olofström".
Olofström

Nostalgitripp förenar Olofströmarna på nätet

Brigitta Sigvant: ”Mycket varma känslor”
4:44 min

På tre veckor har motsvarande en femtedel av Olofströms befolkning hittat till Facebooksidan "Det gamla Olofström" där vem som vill kan dela med sig av fotografier och minnen.

Det var när Birgitta Sigvant från Olofström lade in lite gamla diabilder i sin dator som hon tänkte att fler kanske har roliga bilder från förr att visa upp. Hon startade Facebookgruppen "Det gamla Olofström" och bjöd in tio av sina vänner.

En rar grupp
– Jag skrev lägg in lite bilder, det ska vara en rar och trevlig grupp och sen exploderade det. 

Tre veckor senare har gruppen 2350 medlemmar och de blir fler för varje timme.

Minnen från skoltiden varvas med gamla stadsbilder från Olofström, demonstrationståg i slutet på 70-talet med mera. Diskussionerna om platserna och framförallt om människorna på bilderna är många och långa.  

Var femte Olofströmare
– Många har hittat till sidan som inte längre bor kvar i Olofström men som har växt upp där och tycker att det blir en nostalgitripp, säger Pia Olofsson som hittade till sidan i förra veckan.

Om man leker med tanken att det framförallt är Olofströmare som gillat sidan innebär det att nära var femte kommuninvånare engagerat sig. 

– Det låter väl bra, och det kan bli fler, säger Birgitta och lägger till att det nog är för att Olofströmarna är så trevliga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".