Advokaterna hoppas att mamman och dottern nu ska kunna komma överens. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
Karlskrona

Ser ut att bli en lösning i triss-tvisten

"Domarens sätt att sköta förhandlingen hade betydelse."
1:30 min

Konflikten gällande den trisslott som en manmma och en dotter var för sig påstår att de köpt, ser nu ut att kunna lösas.

Rättegången i Blekinge tingsrätt ställdes in under eftermiddagen efter att parterna gjort en principöverenskommelse, där mamman och dottern ska försöka komma överens.

Tre miljoner
Det var två sammanbitna kvinnor, mor och dotter som möttes i rättssalen på morgonen.

För mer än ett år sen skrapade dottern fram 10 000 kronor i månaden de närmaste 25 åren på en trisslott, sammanlagt tre miljoner kronor.

Mamman hävdar att det var hon som köpt lotten men lät dottern skrapa lotten i tv eftersom hon inte ville, medan dottern säger att det är hon själv som köpt lotten.

Stämde dottern
När mamman inte fick vinsten som hon ansåg sig ha rätt till stämde hon dottern och rättegången inleddes imorse.

Men en av domarna vädjade till de båda kvinnorna att tänka sig för en sista gång. Han målade upp ett scenario flera år in i framtiden med överklagande till Hovrätten och förklarade att rätten inte kan skipa rättvisa utan bara ge den ene rätt. Och han vädjade om en samförståndslösning.

Varpå advokaterna började diskutera utanför rättssalen, både med varandra och sina klienter.

Principöverenskommelse
Och det ledde fram till att inom fjorton dagar ska de ha kommit in med yttrande till tingsrätten så att ärendet kan avskrivas.

Och domarens agerande var ganska avgörande, enligt dotterns advokat Eric Widner:

– Domarens sätt att sköta förhandlingen hade betydelse.

Och om alla nu kan komma överens lägger advokaterna fram ett yttrande till rätten om att de båda, mamman och dottern kommit överens.

Ingrid Hildingsson
ingrid.hildingsson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".