Erika Nagys disktrasa väcker ilska på Folkpartiet. Foto: SR.
olofström

Erika Nagys disktrasa väcker ilska inom FP

Konflikterna inom Folkpartiet i Olofström fortsätter. Den här gången är det en disktrasa som står i centrum.

Det är partiets ordförande i Olofström Erika Nagy som i en del av sin personvalskampanj tryckt upp gula disktrasor med sloganen "våga vara svensk".

Olämplig slogan
Emanuel Norén som är partiets gruppledare i Olofström tycker att det är olämpligt att använda sig av en slogan som lätt kan misstolkas.

– Jag blir väldigt förvånad över att man vill använda en slogan som direkt för tankarna till Sverigedemokraterna och deras valslogan. Tittar man på typsnittet på texten så är den slående lik Sverigedemokraternas, säger han.

Tidigare kritiserad
Erika Nagy har tidigare fått kritik från ledande Folkpartister efter att hon sagt att hon kan tänka sig att aktivt söka stöd hos Sverigedemokraterna.

Något som Emanuel Norén nu tror förstärks i och med disktrasan.

Även partiets länsordförande Nils-Ingmar Thorell har reagerat på disktrasans budksap och tycker att det är omdömestlöst av Erika Nagy att uttrycka sig så.

Viktigaste frågan
Erika Nagy själv ser inte någon problematik med budskapet på disktrasan. Hon valde sloganen "våga vara svensk" för att hon tycker att det är den viktigaste frågan just nu.

– Vi är så rädda att vara svenskar och att kritisera invandrarpolitiken, säger hon.

Stina Held
stina.held@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".