Utbyggnaden av läktarna på Strandvallen har stött på problem. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.
Hällevik

Mjällbys läktarbygge stoppas

"Det innebär ett bortfall på två, tre miljarder kronor "
0:57 min

Då Svenska fotbollförbundet kräver fler sittplatser på Mjällby AIF:s hemmaarena är planen att bygga ut ståplatsläktaren, men Hällevikslägret som äger marken som behövs, närmare 800 kvadratmeter, vill inte släppa ifrån sig sin gräsplan.

Utbyggnaden av ena läktaren på Strandvallen har stött på problem då företrädare för Hällevikslägret inte är intresserade av att sälja marken som behövs.

– Vi behöver den för egna behov, för gymnastik och bollspel och annat, säger Torsten Sjöberg som företräder Hällevikslägret.

Fler sittplatser
Svenska fotbollförbundet kräver att det är 80 procent sittplatser på Strandvallen när den allsvenska säsongen drar igång 2014.

Det innebär att Mjällby AIF behöver bygga en läktare med ytterligare 2 000 sittplatser för att bli godkända.

Publiken halveras
Planen var att bygga ut ståplatsläktaren men går inte det kommer istället antalet platser för publiken att närmare halveras, säger Mjällby AIF:s klubbchef Jörgen Martinsson.

– Vi får gå ner på en publikkapacitet på 3 500 åskådare istället för dagens 7 000. För Mjällby AIF innebär det ett intäktsbortfall på två eller tre miljarder kronor.

Mjällby AIF försöker också förmå fotbollsförbundet att ändra sitt beslut.

Daniel Kjellander
daniel.kjellander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".