Andraseedade Hans Podlipnik-Castillo, Chile, i sin match i första omgången i Karlskrona Futures. Foto: Fredrik Persson/Sveriges Radio.
Blekinge

Svettig kamp för att nå tennisens finrum

Klubbchefen: ”Det är den största händelsen på hela tennisåret”
1:28 min

Framtidens världsstjärnor i tennis kämpar just nu på grusbanorna på Rosenholm i Karlskrona. Karlskrona Futures har samlat spelare från världens alla hörn för att kämpa om viktiga rankingpoäng och prispengar.

Under hela veckan kommer de hitresta tennisproffsen kämpa för att nå så långt som möjligt i denna Future.

Prischecken lockar
Prispengarna ligger på 10 000 dollar, men det är något annat som får spelarna från olika världsdelar att komma till Karlskrona den här veckan.

– Det handlar om att få ATP-poäng så att man närmar sig den högsta nivån inom proffstennisen - ATP-touren, säger Sophie Alriksson, klubbchef i Karlskrona TK.

Stenhård kamp
Finalen spelas på lördag och i inledningsomgångarna är det tuff konkurrens.

– Det är riktigt bra klass på startfältet och alla som är här satsar på heltid för att skapa sig en framtid som tennisproffs, säger Sophie Alriksson.

Karlskronaspelare i hetluften
För Karlskronatalangen Gustav Hansson, som nyligen spelat bra i SM och vunnit en dubbelturnering i Bulgarien, väntar en utmaning i den här tävlingen.

– Gustav kommer att få det tufft, men någon gång ska man slå igenom och det kanske blir här inför hemmapubliken, säger Sophie Alriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".