1 av 2
Malmös Jiloan Hamad ser en ekorre komma in på plan till publikens jubel under matchen i allsvenskan i fotboll mellan Mjällby AIF och Malmö FF på Strandvallen i Hällevik. Foto: Patric Söderström/Scanpix.
2 av 2
Ekorren sprang runt ett bra tag på planen. Foto: Patric Söderström/Scanpix.
Mjällby

Ekorre på fotbollsplanen: "Vi får ta till alla trix"

Mjällbys Tomas Andersson Borstam: ”Vi får kanske plocka fram håvar”
2:41 min

En högst ovanlig kantspringare har rusat fram och tillbaka på Strandvallens gräsmatta under hälften av Mjällbys hemmamatcher denna säsongen. Senast i mötet mellan Mjällby och Malmö.

– Vi får ta till alla trix för att störa motståndarna, säger Mjällbys sportchef Tomas Andersson-Borstam.

Det var bara tur att den lilla ekorren inte mosades av en fotbollsko eller en boll i torsdagens möte mellan Mjällby och Malmö.

"En tur-ekorre"
Under två av de fyra matcherna har ekorren varit på plan, och hittills är Mjällby obesegrade hemma.

– Det har varit en tur-ekorre så här långt. Vi får ta till alla trix för att vara starka på hemmaplan och använda honom i de taktiska dispositionerna för att störa motståndarna så mycket vi kan, säger Mjällbys sportchef Tomas Andersson-Borstam skämtsamt.

Försökte skrämma ekorren
Trots att flera spelare försökte skrämma bort ekorren så verkade den rädd och vilsen och var inne på planen i runt fem minuter medan spelet pågick.

– Om Mjällby går till anfall nu blir det problem för honom, säger Torbjörns Sunesson i webbsändningen.

En rolig grej
Även i mötet mot Åtvidaberg i mitten av april var det en ekorre som sprang omkring på planen.

– Det är en rolig grej men sett över lång tid är det inte bra om det upprepas hela tiden. Samtidigt är det svårt påverka att vad som händer i naturen, säger sportchef Tomas Andersson-Borstam.

Kanske håvar
Frågan är då om Mjällby kommer att agera på något sätt framöver.

– Vi får kanske plocka fram lite håvar till bollkallarna så att de kan vara snabba att fånga in den om det händer igen, säger Mjällbys sportchef Tomas Andersson-Borstam.

Det är osäkert om det är samma ekorre i båda matcherna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".