Sölvesborg förlorade mot Torn med 1-4. Foto: Bo-Aje Mellin/SVT.
Sölvesborg

Tung förlust på svarta led

"Det är riktigt tungt nu"
1:23 min

Sölvesborg förlorade stort på hemmaplan. Gästande Torns IF var tyngre, rörligare och effektivare. Helt rättvist gick alla tre poäng till Lundalaget efter slutresultatet 1-4.

Första halvlek var helt och hållet gästernas. Bollinnehavet var ganska jämt, men kreativiteten framåt saknades helt från SGIF. Lägg därtill flera individuella misstag, samt effektiva spelare i Torn så blir 0-3 i halvtid helt rättvist.

– Det är riktigt tungt nu, och vi kommer inte upp i den nivån som vi vet att vi kan spela, säger Robert Ancker Book.

Två byten i halvtid skulle få fart på hemmalaget, men en utvisning på viktige Alexander Malmström i 56:e matchminuten gav Sölvesborg rejäl uppförsbacke. SGIF spelade dock upp sig trots 10 man på plan. Några målchanser skapades, men det blev en omöjlighet att hämta igen underläget. Sölvesborg fick ett tröstmål genom Samir Blekic, snyggt framspelad av Robert Ancker Book.

– Jag får en fantastisk boll av Book där som glider över deras back. Det var ju friläge så den ska jag sätta, säger han.

Matchfakta

Slutresultat: 1-4 (0-3)

Arena: Svarta Led

Målskyttar SGIF: Samir Blekic

Publik: 248

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".