1 av 2
Polis och räddningstjänst utanför motorcykelklubbens lokal. Foto: Helmuth Petersson
2 av 2
Svineri MC:s klubblokal. Foto: Hasse Carlsson/Sveriges Radio
Smedby

17 personer anhållna för mc-bråk

17 personer anhölls idag efter lördagskvällens överfall vid familjefesten på Svineri MC:s vårfest i deras klubbstuga i Kalmarförorten Smedby. Gärningsmännen försökte fly från platsen men polisen kunde, med hjälp av vägspärrar, gripa de 17 personerna tämligen odramatiskt.

Det var vid åttatiden på lördagskvällen som ett tjugotal maskerade män kom in i lokalen, där Svineri MC hade vårfest, och började misshandla de som var på festen. Åtta personer fick föras till sjukhus och två av dem hade allvarliga skador. Inga av de barn som var med på festen kom till skada.

Flydde från lokalen

När polisen kom till lokalen hade de tjugotal maskerade personerna flytt från platsen i olika bilar. Men de kunde gripas på ett ganska odramatiskt sätt vid ett antal vägspärrar som upprättats av Kronobergs-, Kalmar- och Blekingepolisen.

Kammaråklagaren Åsa Adolfsson, som är förundersökningsledare, vill inte kommentera om de som nu är gripna har några kopplingar till kriminella MC gäng eller vad som skulle kunna vara motivet till överfallet.

Krävs en stor insats

Något som hon däremot kan bekräfta är att det kommer att krävas en stor insats med förhör med de sjutton anhållna för att det ska bli klart till på onsdag, då Adolfsson ska ta beslut om personerna ska begäras häktade eller inte. Hon säger vidare att de fortfarande söker efter fler som kan ha varit inblandade. De som nu är anhållna är misstänkta för grovt rån, grov misshandel, och grov skadegörelse.

P4 Kalmar har pratat med medlemmar i Svineri MC som var på festen men de vill inte kommentera eller berätta vad det var som hände i lördags.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".