1 av 3
Invigningen och de första åken blev dokumenterade. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio.
2 av 3
Rasmus Erserum var den första att testa rampen efter invigningen. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio.
3 av 3
Rasmus Erserum är sekreterare i Karlskrona Skateboardförening. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio.
Karlskrona

Lyckeby fritidsgård har nu fått en skateramp

Det började med namninsamling och medborgarförslag. Karlskrona kommun har nu byggt en skateramp vid Lyckeby fritidsgård.

Rasmus Erserum från Karlskrona Skateboardförening var den första som åkte efter invigningen på onsdagskvällen.

– Väldigt kul att de satsar. Vi försöker ju i skateboardföreningen hålla igång vår hall så mycket som möjligt och göra så gott vi kan. Visst är det kul att de skaffar såna här grejer.

Är det ett stort intresse för skateboard i Karlskrona?

– Ja, det är det. Det är fruktansvärt många som åker. Jag tror vi har ungefär 100 medlemmar. Men det är betydligt fler som åker skateboard, säger Rasmus Erserum.

Hade namninsamling
Efter naminsamling och medborgarförslag har nu Karlskrona kommun byggt en skateramp vid Lyckeby fritidsgård. Igår kväll var det invigning.

Många användare
Rasmus Erserum på Karlskrona Skateboardförening tror att många kommer att använda den. När medlemmarna inte använder sin egen inomhushall brukar de annars åka till andra städer.

– Vi åker ju ofta iväg till andra städer som Emmaboda, Ronneby och Karlshamn just för att de har bättre ställen att skata på.

Vad har de för anläggningar?

– Karlshamn till exempel har ju en stor betongpark som är mycket större. Visst nu har vi fått tre ramper härv men Karlshamns är ju liksom en helt annan grej, säger Rasmus Erserum.

Jerker Hagman

jerker.hagman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista