Handboll

Proffsspelare klar för Hästö

Handbollsproffset Gustaf Samuelsson är klar för spel i Hästö IF. Den 27-årige niometersspelaren har tecknat ett kontrakt över två år med den allsvenska föreningen

Värvningen blev klar under torsdagen efter en tid av förhandlingar.

Gör satsning
Hästö IF gör en riktad satsning mot elitseriespel och Gustaf Samuelsson är ett av flera namn som kontrakterats den senaste tiden.

– Med Gustaf i laget så kommer vårt skytte att bli väldigt starkt under kommande säsong, säger Christer Sandström, värvningsansvarig i Hästö IF.

Valde tryggheten
Gustaf Samuelsson valde bort fortsatt proffsspel mot studier och en satsning i Hästö.

– Jag kände att det var dags att göra klart vissa saker och komma hem, säger han.

Kontrakt på två år
Nu kommer de närmaste två säsongerna att handla om spel i Hästö.

– Det här är en suveränt fin stad. Idrottsintresset är stort här och det känns bra att få vara med på Hästös resa, säger Gustaf Samuelsson.

Högerfoten i gips
När kontraktet firades med en tur i den stad som blir hans hemstad den närmaste tiden så skedde det på kryckor efter en ny fotoperation.

– Jag ska kunna vara igång snart och för mig är det inget problem. Jag har genomgått det här en gång tidigare och vet hur jag ska jobba för att snabbt komma tillbaka, säger Gustaf Samuelsson.

Brännberg blir centralfigur
När Häst kliver in i allsvenskan till hösten så kommer det mesta att kretsa kring årets nyförvärv från elitserien, fd H43-spelaren Johan Brännberg.

– Visst är det så. Men jag tycker att vi har bra folk på niometer nu och när det är på det sättet så skaffar vi oss olika valmöjligheter, säger Christer Sandström.

Lämnar proffsspel
Uppvuxen i Märsta och med Skånela som svensk förening fram till proffsåren utomlands så blir det nu spel i Hästö.

– Jag spelade i Skånela från det jag var sex år till dess att jag blev proffs. Nu har jag spelat i Tyskland, Norge och senast Danmark så nu känns det bra att spela i Sverige igem, säger Gustaf Samuelsson.

Återförenas med brodern
I och med övergången som blev klar idag så kommer Gustaf Samuelsson att få spela i samma klubb som sin storebror Niklas.

– Det ska bli kul. Min bror har bara haft positiva saker att säga om klubben, säger han.