1 av 2
Petter Jonsson satsar på att spela i OS i sommar - och på att laga mat i Mathörnan. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.
2 av 2
Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.
Karlskrona

OS inom räckhåll för Petter Jonsson: "En dröm"

Beachvolleybollspelaren Petter Jonsson från Jämjö kommer att skrika rakt ut av lycka om han får spela OS i London i sommar. Chansen finns fortfarande.

– Vi ska göra vårt bästa, säger han.

Ända sedan Petter Jonsson var liten så har han haft en dröm om att en gång spela ett OS.

I sommar kan drömmen bli verklighet. Nästa vecka spelas den tredje etappen av OS-kvalet i Paris. Tar han och hans spelpartner Viktor Jonsson sig vidare därifrån är de bara en kvaltävling från OS. 

– Jag hade skrikit rätt ut om jag fick spela i OS. Det är en dröm, säger Petter Jonsson.

 
I fredagens  lagade Petter Jonsson mat - här hittar du receptet:

Räksoppa med västerbottensflarn (till 4 personer)

600 g räkor
2 msk Svenskt smör
1 lök
1 bit fänkål
1 morot
2 tsk tomatpuré
6 dl fiskbuljong av tärning
1,5 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
salt och peppar
dill för garnering
½ citron
200g Västerbottensost

 
Gör så här:

Räksoppan: Börja med att skala räkorna och spara skalen. Ställ undan räkorna. Fräs räkskalen i smöret i en kastrull någon minut. Tillsätt lök, fänkål, morot och tomatpuré. Fräs i några minuter. Tillsätt fiskbuljong och vinet och låt det sjuda 10 min. Sila. Häll tillbaka buljongen i en kastrull. Häll i grädde och koka i ytterligare 10 minuter. Tillsätt salt, peppar och några droppar av citronen.

Västerbottensflarnen: Riv 200 g västerbottensost och lägg i sex högar på ett bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader och låt flarnen vara inne i ungefär 15 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".