Välförtjänt seger för Erton och hans Mjällby

1:47 min

I spelet var det inte mycket som värmde i matchen mellan Kalmar och Mjälby, men de individuella prestationerna höll hög klass. Främst Mjällbys som kunde vinna med 2—1.

Spelmässigt var det egentligen ingen snack om saken, Mjällby var det klart bättre laget i matchen mot Kalmar.

Inte så mycket för att Mjällby spelade fantastisk fotboll utan mer för att Kalmars spel inte ens var nära att komma upp i allsvensk standard.

Mjällby hade dock svårt att utnyttja sitt övertag i första halvlek. Det krävdes en individuell prestation av Daniel Nicklasson för att spräcka nollan.

Nicklasson gjorde vackert bort Emin Nouri och placerade in bollen vid bortre stolpen.

Den enda som presterade offensivt för Kalmar var Daniel Mendes och det var också han som kvitterade. Han gjorde som Nicklasson, fintade bort en försvarare och placerade in bollen — fast vid första stolpen.

Bara två minuter senare förvaltade Erton Fejzullahu en frispark på bästa sätt. Med stor precision skruvade han bollen över muren och in i mål.

I andra halvlek så fick Kalmar i gång sitt spel, mycket tack vare två byten. Tränaren Nanne Bergstrand valde att byta ut lagkaptenen Henrik Rydström och Kristoffer Fagercrantz.

Men när Emin Nouri fick sitt andra gula kort med en kvart kvar dog hemmalagets press ut.

TT

MER FOTBOLL
I division 2 tog Karlskrona AIF en lätt seger mot Myresjö med 4-1. Sölvesborg förlorade mot Kvarnby med 4-2 och damerna i Asarum spelade oavgjort, 2-2, mot Sjöbo.