Thomas Heiderup siktar högt. Foto: Jenny Lindeborg/SR.
Kickboxning

Nu vill SM-vinnaren Totto bli historisk

1:29 min

Efter sitt 20:e raka SM-guld i kickboxning satsar Thomas "Totto" Heiderup från Karlskrona på att bli historisk. Nu hägrar 24 guld i följd för att bli historisk.

20 raka SM-guld borde givit en plats i historieböckerna, men i Sverige finns det idrottare som är framgångsrika över lång tid.

– Det jag vet är att det finns några som har 23 guld, men det handlar om lagidrotter. Det hade varit skönt att bli den som vunnit flest SM-tecken, säger Thomas Heiderup.

Besegrade adepten
Vid SM-tävlingarna i Ängelholm blev det vinst i finalen mot klubbkompisen Viktor Granberg.

– Det var en speciell match eftersom jag tränar Viktor. Jag får se hur länge jag klarar att hålla honom bakom mig, säger Thomas Heiderup.

Förlorat en gång
Det är bara den första SM-starten för 21 år sedan som guldet blev till sand för den idrottare som under årtionden burit kickboxningssporten på sin axlar i länet.

– Jag blir påmind om den där matchen hela tiden. Jag tycker att jag borde vunnit den fighten, men nu blev det förlust och den får jag höra om ibland, säger Thomas Heiderup.

Bäst i 63 kg
Även om det blev förlust i första SM-tävlingen, så har de senaste 20 årens vinnare i 63 kilosklassen burit samma namn - Thomas Heiderup.

– Det är väl så att jag helt enkelt är bäst och nu satsar jag vidare mot nya SM-guld, säger Thomas Heiderup.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista