Åke Westerlund, ordförande i KA2 IF. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.

Högt tryck på Blodomloppet

För tredje året i rad arrangeras motionstävlingen Blodomloppet i Karlskrona. För varje år har antalet deltagare ökat och i år är intresset större än någonsin.

Tävlingen arrangeras på 14 orter i landet och är ett samarbete mellan lokala idrottsföreningar och länets blodcentraler och huvudsyftet är att slå ett slag för att bli blodgivare.

Drygt 2800 personer kommer att komma till start på Västra Marks IP i Karlskrona vilket är en ökning med 1000 deltagare sedan förra året.

Åke Westerlund är ordförande i KA 2 IF som är med och anordnar Blodomloppet, och han säger så här om den kraftiga ökningen av deltagare:

– Många vill ha ett mål med sitt motionerande, och då är det här ett bra bra tillfälle att mäta sig mot andra motionärer, säger Åke Westerlund.

Man kan ställa upp individuellt eller i lag och det går lika bra att promenera som att springa distansen som är antingen fem eller tio kilometer, och hela loppet avslutas med picknick.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista