Karlshamn

Lärarna ryter till i Karlshamn

1:07 min

Nu har lärarna i Karlshamn fått nog av skolbesparingar. På tisdag i nästa vecka håller lärarna en demonstration på torget i Karlshamn för att visa politikerna sitt missnöje med skolpolitiken.

Conny Söderström som är ombudsman på Lärarnas riksförbund påpekar att sjuktalen inom lärarkåren inte stigit, men hans gissning är att det bara handlar om en tidsfråga.

– Fler och fler söker hjälp hos företagshälsan och det är ingen bra signal.

Inom skolan i Karlshamn planeras besparingar på motsvarande 28 tjänster, men det handlar inte om uppsägningar utan istället ska lärare som slutar inte ersättas av nya.

Det tuffa läget drabbar också eleverna, enligt Conny Söderström sätts extra hjälp in allt för sent, något han liknar vid ett slöseri på pengar.

– En fungerande organisation kommer att spara kommunen pengar.

Nästa tisdag ska kommunstyrelsen samlas för att bland annat avhandla besparingar inom skolan. Samtidigt planeras en demonstration utanför rådhuset, och Conny Söderström hoppas att många sluter upp.

Daniel Kjellander
daniel.kjellander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista