Butiksägaren Mattias Svensson med dagens mest eftertraktade spel i händerna, Diablo III. Foto: Patrik Franke/Sveriges Radio.
Karlskrona

"En av årets största titlar"

3:04 min

I tolv år har många väntat på uppföljaren till datorspelet Diablo II, idag kom det till Karlskrona.

– I rapporter från vår Lundabutik har jag hört att folk har suttit från stängningstid och väntat, säger butiksägaren i Karlskrona Mattias Svensson.

I Karlskrona var dock trycket inte lika stort i morse. Kanske berodde det på att om man tänkt lägga vantarna på ett av de första exemplaren var man tvungen att ha beställt i förväg.

Årets spelsläpp
– Diablo är en av årets största titlar, om inte den största, säger Mattias Svensson på Game.

Han förklarar att Diablo III är ett actionbaserat rollspel där man bygger upp sina karaktärer med olika typer av utrustning.

Eftersom det var hela tolv år sedan tvåan kom är förväntningarna högt ställda på den nya versionen.

Bara förbeställda idag
– Man har spelat Diablo II och man tyckte det var jätteroligt och såklart köper man trean också då, säger Eddie som köper ett av de förbeställda exemplaren idag.

Och Mattias Svensson hoppas få in en ny omgång så tidigt som möjligt så alla andra intresserade också kan få ett exemplar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista