Leif Rudvi med sitt diplom från svenska dyslexiföreningen. Foto: Caroline Kidebäck
Karlshamn

"Jag känner mig helt överväldigad och hedrad"

Leif Rudvi har jobbat inom utbildningsförvaltningen i Karlshamn i 39 år, först som specialpedagog på Österslättsskolan i 23 år och sedan 1996 på Resurscenter i Karlshamn. Han har hela tiden jobbat med barn som har läs- och skrivsvårigheter, något som nu Svenska Dyslexiföreningen belönat honom för.

Leif har nämligen blivit utsedd till 2012 års lärare av Svenska Dyslexiföreningen, och när han fick beskedet trodde han först att det var ett skämt:

– Jag fick ett meddelande på min telefonsvarare där man gratulerade mig till utnämningen, men jag trodde någon skojade först. När jag förstod att det var sant att lilla jag här nere vid blekingekusten fått utmärkelsen så kände jag mig väldigt hedrad, säger Leif Rudvi.

Priset som är ett diplom och 10 000 kronor fick han ta emot på Karolinska institutet, där några av världens främsta forskare inom dyslexi finns:

– Det är ju kul att träffa "dom stora pojkarna" inom området, men det är ju också ett erkännande för den verksamhet vi har här i Karlshamn, säger en glad Leif.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista