Ronneby

Bråk följde Outlaws-begravning

1:39 min

Efter Outlaws-begravningen blev det stort bråk i Ronneby. Fyra personer fördes till sjukhus, fem är gripna och polisen sköt varningsskott.

– Man har hållit en begravning i Bredåkra kyrka och begravningsföljet har därefter fortsatt till Sörbygården för en tillställning där, säger polisens informationschef Lotta Hansson.

Polisen avlossade varningsskott, varför då?

– I samband med gripande av tre av de misstänkta gärningsmännen så har ett varningsskott avlossats. Däremot har ingen kommit till skada. Polismannen i tjänst kände sig hotad när en av de misstänkta gärningsmännen var på väg att dra ett vad man uppfattade för tillfället vara ett vapen, säger Lotta Hansson.

Blev bråk
På onsdagseftermiddagen begravdes Outlaws mördade president i Blekinge. På kvällen blev det bråk på Sörbygården i Ronneby.

Fick knivskador
Tre personer fördes till akuten i Karlskrona med knivskador i bröstet, låret och handen. En fjärde person fördes också till akuten i Karlshamn. En 45-åring vårdas på kirurgkliniken och läget är allvarligt men stabilt. En 25-åring ska få vård i Malmö. Den tredje, en man i 30-årsåldern, har lämnat sjukhuset. Polis och väktare bevakade akuten i Karlskrona på onsdagskvällen.

Sköt varningsskott
Fem personer greps för bland annat grov misshandel. Vid gripandet bakom Ica Maxi sköts varningsskottet.

Sörbygården spärrades av, polisen gjorde husrannsakan och genomförde förhör.

Intern uppgörelse
Polisen konstaterar att det var en intern konflikt inom Outlaws. Rivaliserande Hells Angels, som gjorde en makt- och styrkedemonstration i Karlskrona och Ronneby på onsdagen, hölls borta med hjälp av en polisinsats.

– Vi har haft en omfattande polisiär resurs inne under kvällen med förstärkning från Skåne och vi har haft tillställningen där under bevakning, säger Lotta Hansson.

Jerker Hagman

jerker.hagman@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista