Foto: Hans-Peter Bloom/Scanpix.
Karlskrona/Ronneby

Flextronics flyttar till Ronneby

Elektroniktillverkaren Flextronics flyttar från Karlskrona till grannkommunen Ronneby. Samtliga 300 anställda får ha kvar sina jobb, säger vd Andreas Bergström till P4 Blekinge.

Flextronic flyttar sin verksamhet till Ronneby under hösten. Beslutet togs i tisdags och på onsdagen fick personalen information om planerna.

Flytten innebär dock inte några nya jobb i Ronneby.

– Inte om inte volymerna ändras. Det kan skapas nya arbetstillfällen under flytten, men bara marginellt, säger Andreas Bergström, vd för Flextronics.

Han beskriver förutsättningarna i Ronneby som mycket bra och säger att han ser flytten som positiv för företaget.

– Vi stärker vår konkurrenskraft. Just att vi flyttar till Ronneby som ort är inte väsentligt bidragande till det, men det är fina lokaler, fantastiska lokaler, som gör oss mer konkurrenskraftiga, säger han.

I början av maj blev det klart att ABB köper Flextronics nuvarande lokaler på Verkö i Karlskrona. Sedan dess har Flextronics letat nytt, i första hand i Karlskrona. Men i stället föll valet alltså på Ronneby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista