När SAS avgång 09:25 lyfte från Kallinge fans det passagerare från Kristianstad ombord. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio.
Ronneby

Strandsatta resenärer får flyga från Ronneby efter Skyways konkurs

0:36 min

Flygbolaget Skyways begär sig själva i konkurs, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Betalningarna har ställts in och samtliga flygningar ställs nu in med omedelbar verkan.

Konkursen innebär att det inte längre flyger något kommersiellt bolag från Flygplatsen utanför Kristianstad.

Också Växjö berörs men där kommer det att finnas kvar ett bolag som inom kort kommer att flyga till både Bromma och Arlanda.

Flygstationschef på Ronneby Airport, Mona Grönqvist, säger att man räknar med att ha kapacitet att ta emot dem som behöver flyga härifrån idag.

– Vi står redo. På årsbasis har vi 227 000 passagerare i Ronneby. Tittar vi på Kristianstad så ligger de på 39 000 passagerare, och jag har plats för de här 39 000 passagerarna, så de är hjärtligt välkomna hit, säger Mona Grönqvist.

Jens Harrysson är vd för Blekingeflyg med trafik mellan Kallinge och Bromma och han tycker det är en tung dag för inrikesflyget.

– Jag tycker att det är extremt tråkigt att Skyways går i konkurs. Det är ju inte speciellt bra för branschen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista