Cirka ett hundratal lärare demonstrerade på Stortorget i Karlshamn i eftermiddag. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.
Karlshamn

Lärarna demonstrerar: "Vi har nått botten nu"

1:05 min

Nu har lärarna i Karlshamns kommun fått nog av neddragningar som går ut över eleverna. Under tisdageftermiddagen demonstrerade de på Stortorget i Karlshamn.

Lärarna demonstrerar mot att de ska genomföra en ny läroplan och en ny betygsskala samtidigt som man drar ner på skolan. 28 tjänster ska försvinna till hösten.

– Det är många lärare som tycker att det börjar bli väldigt jobbigt och därför demonstrerar vi idag, säger Conny Söderström, kommunombud för Lärarnas Riksförbund i Karlshamn.

– Vi orkar inte längre. Vi orkar inte driva runt fritidshem, förskola och skola på den bufgetresurs som vi får. Vi behöver mer pengar och mer personer, säger Lena Sandgren, ordförande i Lärarförbundet i Karlshamn.

Ulla-Britt Martinsson har varit lärare i 29 år och hon var idag med och demonstrerade. Hon är väldigt bekymrad över utvecklingen.

– Jag är livrädd för vad som kommer hända om inte skolan får mer resurser. Vi har nått botten nu, det går inte längre att hålla på och spara på eleverna.

Demonstranterna lämnade också över en skrivelse till Paul Hedlund som är samordnare för utbildningsnämnderna i Karlshamns kommun. Han sa att han tar till sig kritiken men kunde inte ge några löften.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista