Tomas Wennström är initiativtagare för Sweden Social Web Camp på Tjärö. Foto: Charlott Holmåker/SR.
Blekinge

Läger på Tjärö får pengar av Google

1:33 min

Nätdiskussionerna började i en sommarstuga för fyra år sedan. Nu väljer it-jätten Google att satsa pengar i Sweden Social Webcamp på Tjärö i sommar.

Sweden Social Webcamp är en mötesplats för personer som vill diskutera nätets framtid.

10 personer i starten
När evenemanget sjösattses så var förhoppningarna inte så stora hos arrangörerna.

– Vi hoppades på att vi skulle vara tio stycken som skulle sitta på ön vid en sommarstuga och diskutera internet, säger Tomas Wennström.

Växt stadigt
Sedan dess har verksamheten utökats efterhand och nu är det många som vill tillbringa några dagar med likasinnade för att få tips, råd och information om nya saker på nätet.

– Nu är vi omkring 400 personer och det känns väldigt kul, säger Tomas Wennström.

Google går in
Årets evenemang får nu sponsorstöd från oväntat håll när Google bestämt sig för att satsa pengar.

– Vi är förstås glada över att de vill gå in med ekonomiskt stöd. Det hjälper oss att utveckla verksamheten, säger Tomas Wennström.

Kommer inte att styras
Google kommer att finnas på plats vid evenemanget i augusti, men enligt arrangörerna så kommer det inte att styra diskussionerna.

– Vi är glada att det kommer och att de stöttar oss, men det innebär inte mer än så. De är där på samma villkor som andra och här gäller lyhördhet. Det går inte att komma hit och säga att man är bäst, säger Tomas Wennström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista