Sebastian Sjöberg, app-makare. Foto: Jenny Lindeborg/SR
Karlskrona

Han gör en app för att hjälpa

Sebastian Sjöberg är student på Hyper Island i Karlskrona. Han är projektledare för en grupp som har tagit fram en app, ett program för surfplattor, som ska hjälpa människor med afasi, en språkstörning som följd av hjärnskada, att hitta nya sätt att uttrycka sig.

Totalt är det sex studenter på Hyper Island som har jobbat med appen.

– Vi bestämde oss för att vi ville hitta en mobil lösning för människor med handikapp. Och jag hade tidigare fått en idé från min far som jobbar på lasarettet om de metoder som logopeder använder som att rehablitera människor som fått afasi till följd av en stroke, det vill säga en språkstörning, berättar Sebastian Sjöberg.

Appen är baserad på de metoder som logopeder använder och är just nu ute och testas av logopeder och människor som fått afasi och många tycker att den hjälper till bra att kommunicera med.

– Vi har fått god respons på den, möjligen vill de personanpassa den ännu mer, berättar Sebastian Sjöberg som nu startar ett företag för att utveckla appar.

Jenny Lindeborg
niotillett@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".