1 av 4
Joacim Müllo ser ovanligt liten ut bredvid "Dragon". Foto: Sveriges Radio.
2 av 4
Dragon, just för tillfället tyst och stilla. Foto: Joacim Müllo/Sveriges Radio.
3 av 4
Horst Klaas, som driver motorshowen i tredje generationen. Foto: Joacim Müllo/Sveriges Radio.
4 av 4
Julian Klaas, 9 år, och Dean Klaas, 11 år. Foto: Joacim Müllo/Sveriges Radio.
Karlskrona

Monsterbilarna är i stan

I helgen är det uppvisning av så kallade Monster Trucks i Karlskrona. Gigantiska bilar, motorcyklar och vanliga bilar showar i dagarna tre och Före sex passade på att titta in under huven.

I mer än 40 år har familjen Klaas från Düsseldorf åkt runt i Europa med sina motorshower, och de gör i snitt 150 föreställningar varje säsong. Horst Klaas är tredje generationen i familjen som driver motorshowen, och han har med sig ett sällskap på ungefär 25 personer, men hinner familjen någonsin vara hemma?

– På vintern blir det lite semester, men också underhåll av alla bilar.

Bland de som är med i showen finns flera i Horst familj, bland annat barnbarnen Julian 9 år och Dean 11 år. Men är det då inte farligt att hålla på med en massa stunttrick med stora starka bilar?

– Vi har faktiskt en av deltagarna som är på sjukhuset just nu efter gårdagens show. Men det sker ju olyckor i alla branscher, säger ägaren Horst Klaas med ett skratt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista