Företrädare från företag, Olofströms kommun och Nordenbergsskolan som alla är involverade i projektet Tekniksommar. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.
Olofström

Tekniksommaren har kommit till Olofström

I augusti får 20 stycken högstadieelever i Olofström en inblick i hur det skulle vara att jobba på ett av teknikföretagen som finns i kommunen. Det handlar om "Tekniksommar".

Olofströms kommun, gymnasieskolan och flera företag har startat ett nytt projekt med namnet "Tekniksommar", där 20 ungdomar under en vecka besöker olika företag inom kommunen.

Med det vill man få upp intresset bland unga för jobben som finns inom de högteknologiska industriföretagen, till exempel Volvo och Finnveden.

– För vår del är det väldigt viktigt att vi fångar upp ungdomar redan i ung ålder för att väcka intresset inom tekniken. Det är ett sätt för oss att lånsiktigt säkra vår framtida tekniska kompetensbehov, säger Roland Porter, personalchef på ThyssenKrupp Tailored Blanks Sverige AB.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista