Björn Nilsén och Barbro Buttrup menar att framtiden för föreningen är mörk om man inte får hjälp. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio.
Johannishus

Två miljoner behövs snabbt

"Det är en jättejobbig sits"
1:18 min

Johannishus Ryttarförening behöver två miljoner kronor, annars hotas klubben av nedläggning. Föreningen med över 300 medlemmar vill köpa stallet och marken som anläggningen ligger på och har därför vänt sig till Ronneby kommun om hjälp.

Både stallet och marken som det ligger på är just nu till salu för två miljoner kronor. Men det är pengar som föreningen som hyr in sig på anläggningen, inte har.

Därför har man i fyra olika skrivelser vänt sig till Ronneby kommun om olika alternativ på ekonomisk hjälp. Allt från att kommunen köper hela rasket, till att man ställer upp som borgenär.

Ännu inget svar
Något svar har ännu inte kommit, men då man bad om samma summa pengar för två år sedan blev det kalla handen. Skulle svaret bli det samma nu är Barbro Buttrup mycket osäker på föreningens framtid.

– Vi har inte tagit något beslut kring vad som händer om vi inte får hjälp, men risken är ju stor att en annan köpare inte vill ha oss här.

Som en fritidsgård
Björn Nilsén som är vice ordförande i föreningen håller med om att läget är besvärligt och han menar att det är fler än de ungdomar och barn som rider som drabbas om man lägger ner.

– Det finns ju inte så mycket att erbjuda barn och ungdomar här i området, så vårt ridhus fungerar också som en slags fritidsgård.

P4 Blekinge har sökt det moderata kommunalrådet Roger Fredriksson för en kommentar, men han har inte gått att nå.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".