Stickprover visade på salmonella i köttet. Foto: Jim Cole/Scanpix.
Blekinge

Stickprov visade på salmonellabakterier

Coop återkallar nötfärs, blandfärs och hamburgare av det egna märket Coop på grund av risk för salmonellaförekomst.

Det gäller kött med produktionsdag 19-23 maj och sista förbrukningsdag mellan 28 maj och 1 juni, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Stickprov har visat på salmonella
Risken gäller Coop Nötfärs 2 000 gram, Coop Blandfärs 500 gram, 1 000 gram och 2 000 gram och Coop Hamburgare 425 gram, 1 130 gram samt Coop Hamburgare Bacon.

Kunder som har produkten kvar hemma uppmanas att lämna tillbaka den till närmaste Coop-butik.

Stickprov av råvaran har visat på salmonella i det aktuella partiet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".