Matz Arnström gick som utmanare direkt in på Topplistans förstaplats med låten Louise 396. Foto: Patrik Franke/Sveriges Radio.
Karlskrona

"Jag har lärt mig att sjunga nykter"

9:40 min

Som utmanare gick han igår direkt in på förstaplatsen på P4 Blekinges Topplistan med låten Louise 396. Det är en ny avskalad och nykter Matz Arnström vi hör.  

– Jag känner mig som en ungdom som bara vågar.

De flesta känner honom som fotograf men för något år sedan gick han in i väggen på grund av jobbet och sviter av ett längre missbruk. Därför ligger kameran just nu på hyllan och istället har han tid att ägna sig mer åt musiken.

Inga gränser nykter
– Jag har lärt mig att sjunga nykter och nu vet jag inte riktigt vad det har för gränser för jag tycker att det är askul.

Han berättar att numera kan han skriva en låt, minnas den och framföra den och han är inte rädd när han gör det, det kunde han inte tidigare. 

Nytt och sakralt
Louise 396 är en låt olik allt vad Matz Arnström gjort tidigare. 

– Den är skriven med mycket inspiration från kyrkan med orglar och stora körer, berättar han.

Daniel "Lillen" Jonsson står för mixningen och det var han som bestämde att de inte skulle lägga en massa effekter på låten, utan hålla den väldigt avskalad.

Blev övertalad
– Du är sjuk i huvudet tänkte jag, men han övertalade mig.

Idag är han glad för att "Lillen" var påstridig och det här nya sättet att sjunga på har gett mersmak.

– Jag känner mig som en ungdom som bara vågar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista