1 av 3
Telenor genomför en omorganisation av företaget och varslar samtidigt 100 anställda i Karlskrona om uppsägning. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.
2 av 3
Telenors divisionschef Martin Pedersén. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.
3 av 3
Lars Brodd, ordförande i Unionen-klubben på Telenor. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.
Karlskrona

Facket om varslet: "En vanlig dag på jobbet"

Divisionschef Telenor Martin Pedersén
3:04 min

Telenor varslar 100 personer i Karlskrona. Tjänstemannafacket Unionens lokalavdelning är överens med Telenors ledning om att den allt hårdare konkurrensen på telekommarkanden leder till att de anställda i företaget måste bli färre.

Det är ett par hundra anställda som har varslas idag, och 100 av dem jobbar i Karlskrona.

"En dag på jobbet"
Unionens ordförande Lars Brodd säger att för honom är det här "en dag på jobbet" och han tror inte att alla 100 som varslats idag i Karlskrona kommer att sägas upp.

- Men jag kan inte spekulera i hur många det blir som får gå. Det ska vara klart i september, säger han.

Tungt besked
Telenor varslar 100 personer om uppsägning på sitt kontor i Karlskrona.

Enligt Martin Pedersén, divisionschef på Telenor Sverige, beror det delvis på att konkurrensen på markande blir allt tuffare.

Lars-Åke Norling, vd för Telenor Sverige säger att varslet är ett tungt besked, men samtidigt nödvändigt om man ska kunna behålla sin konkurrenskraft. 

Ny organisation
Den nya organisationen inom företaget ska börja gälla redan imorgon och arbetet med att se över vilka som tvingas sluta inleds omedelbart.

Förutom varslet i Karlskrona varslas även 100 personer i Stockholm samt tio tjänster på vardera kontor i Malmö, Göteborg och Umeå.

Telenor Sverige har cirka 2200 anställda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".