1 av 2
Lars Hällkvist vänder Hästö IF ryggen efter spelarbråket. Foto: Oscar Anderberg/SR Blekinge arkiv
2 av 2
Lasse Hällkvist
Handboll

Hällkvist lämnar Hästö

Handbollsprofilen Lars Hällkvist lämnar med omedelbar verkan sina uppdrag i allsvenska Hästö IF. Orsaken är den kritik som framförts i samband med att flera ungdomsspelare valt att lämna Hästö för spel i IFK Karlskrona.

Det har varit några turbulenta dagar inom handbollen i Karlskrona. Efter att flera ungdomsspelare i Hästö kontaktats av IFK Karlskrona, så växte irritationen hos den allsvenska klubben.

Hällkvist besviken
Lars Hällkvist, som fram till nu har haft dubbla roller med arbetsuppgifter i Hästö parallellt med tränaruppdrag i IFK Karlskrona, säger att han är besviken och irriterad på det sätt som Hästö agerat.

– Jag hade inte förväntat mig att bli behandlad så här efter allt jag gjort i föreningen, säger han.

Slutar direkt
Efter uppdraget som seniortränare har det de senaste åren handlat om ungdomsutveckling och arbete i sportgruppen för Hästös räkning.

– Nu är det slut med det. Jag har redan pratat med en del i sportgruppen och det här veckoslutet kommer övriga klubbledningen också få beskedet att jag slutar.

Beredd ge upp handbollen
De senaste dagarna har skakat de båda föreningarna i grunden.

– För ett par dagar sedan ville jag sluta med allt, men jag känner så starkt för handbollen. Jag behåller mitt tränaruppdrag i IFK Karlskrona, men i Hästö är det slut, säger Lars Hällkvist.

Hästö beklagar
Hästös klubbledning tycker att det är tråkigt att Lars Hällkvist lämnar.

– Han är en viktig person för oss och han har ett enormt kontaktnät. Det är självklart att det inte är roligt att han slutar, säger Jan-Erik Dahl, ordförande i Hästö IF.

Besvikelse i Hästö
Hästös klubbledning lägger ingen skuld på Lars Hällkvist för att föreningen nu riskerar att mista en hel lovande årskull, men man är besvikna.

– IFK Karlskrona har ringt upp våra ungdomar och lockat över dem. Det som skett sopar undan mattan för oss och vi riskerar att tappa en hel årskull lovande talanger, säger Jan-Erik Dahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista